Workshop : TOSCAANS LANDSCHAP in AQUAREL

Het is mogelijk om u voor een middag of avond (3˝uur) in te schrijven voor een workshop aquarelleren. Ook voor beginners is dit een prima gelegenheid om eens kennis te maken met aquarelverf en de diverse technieken. Omdat de groep uit maximaal 4 personen bestaat, krijgt iedereen voldoende aandacht en begeleiding om het tot een succesvol werkstuk te brengen, klaar om in te lijsten. 

U werkt met professionele materialen op hoogwaardig zuurvrij aquarelpapier. Formaat 40x50cm. Het aquarelpapier, verf en de juiste penselen staan voor u klaar. U krijgt een uitleg over de materialen waarmee gewerkt wordt en hoe de aquarel wordt opgebouwd. Ik leg ook uit hoe het landschap in elkaar zit, en waar u op moet letten bij het  tekenen van de huizen, cipressen en muurtjes.

Hoe maken we de lucht in de nat in nat techniek, wat is het perspectief, welke kleuren moet u mengen? Veel vragen die tijdens het werk een antwoord krijgen. Ik werk mee op een apart vel, op de tafel naast u, waarbij stap voor stap de handelingen worden voorgedaan en uitgelegd. Als het wenselijk is, breng ik correcties aan op uw werk, maar ik zal er wel voor zorgen dat het uw werkstuk blijft. Deze landschapstudie is uitermate geschikt voor mensen die nog geen, of een beetje  ervaring hebben met aquarelleren. Heeft u al eens eerder wat met aquarelverf gedaan? Dan is het een leuke uitdaging om eens een andere landschapscompositie op het aquarelpapier te maken.

Er is een korte pauze van 15/20 minuten voor een kopje thee en elkaars  werk eens op een afstandje te bekijken. De fase van: "Is het klaar, of zal ik er nog iets aan doen?" is vaak de lastigste. Met elkaar beoordelen we wanneer het af is. Ik zal uw kunstwerk dan voorzien van een mooie zuurvrije passe-partout van 40 x 50 cm.

Maximaal 4 personen. Kosten inclusief alle benodigde materialen:  70 euro p.p.

 

                                                                                                                                    

Ook voor creatieve uitjes. 

Interesse of heeft u vragen?  

 Ik hoor het graag.

Marie-José